Het strakke tuinkantoor annex atelier met uitzicht op de zwemvijver

Ook het hele jaar door
genieten van het buitenleven?

Op zoek naar een multifunctioneel tuinkantoor

Willem: ‘Toen wij in 2019 ons nieuwbouwhuis lieten bouwen was de garage bedoeld als atelier voor mijn vrouw die graag schildert. Echter, deze ruimte liep als snel voor met gereedschap en tuinspullen én onze katten aten er. Niet echt ideaal dus. Toen ontstond het idee om een apart atelier in onze tuin te laten plaatsen, met goed noorderlicht, wat ook kon dienen als thuiswerkplek voor mij. Een multifunctioneel tuinkantoor dus.’

De grote plus voor Ferry en zijn team is de communicatie. Die is heel erg goed.
- Willem en Simone

Prefab
‘We oriënteerden ons op de verschillende prefab mogelijkheden. Van zeecontainersysteem tot ongeïsoleerde unit. We konden niets vinden wat volledig aan onze wensen voldeed. We wilden graag een houten tuinkantoor in L-vorm. Onze tuin is 63 meter diep en 22 meter breed, dus naast de zwemvijver is er voldoende plaats voor een grote unit. Maar zo eenvoudig was dat nog niet.’

Zo compleet mogelijk
‘We hadden al een veranda door het andere bedrijf van Ferry, UwVerandaSpecialist, laten plaatsen. Toen bleek dat hij inmiddels ook tuinkantoren bouwt was de keus voor Ferry snel gemaakt. Tijdens ons eerste gesprek informeerde hij ons heel uitgebreid over de verschillende mogelijkheden. De strakke en landelijke afwerking aan de buitenkant, de grootte en de mogelijkheden binnen die ruimte, de afwerking binnen, elektriciteit, verlichting, alles kwam voorbij. Wij wilden vooral een zo compleet mogelijke unit.’

Atelier
‘Uiteindelijk kozen we voor een tuinkantoor van 3,5 bij 6,5 meter en besloten we dat we het sec gaan gebruiken als atelier voor mijn vrouw. Te zijner tijd laten we aan ons huis nog een kantoor voor mij bouwen.’

Losse berging
‘Naast het atelier wilden we in dezelfde stijl een losse berging laten plaatsen. Echter hiervoor wilden we de ‘uitgeklede’ versie van het tuinkantoor. Dus niet geïsoleerd en ook van binnen niet afgewerkt. Ferry kon deze optie ook voor ons in orde maken.’

Strakke uitstraling
‘Beide objecten hebben een afmeting van 3,5 bij 6,5 meter. Qua uitstraling hebben wij gekozen voor de strakke stijl met de verticale Rhombus delen. Dit is thermisch hout met een lange levensduur van minimaal 25 jaar. De luxe, strakke uitstraling past ook prachtig bij ons huis en onze veranda. Het tuinkantoor heeft een mooie schuifpui en aan de zijkant een deur en groot raam. Er valt dus veel licht naar binnen. De berging heeft geen schuifpui, maar hele stoere staldeuren.’

Robuuste balken
‘In het atelier hebben we gekozen voor een strakke pvc vloer en verticale witte houden wanddelen. Het plafond hebben we onafgewerkt gelaten. De robuuste balken geven het juist een mooie sfeer en inbouwverlichting is niet handig als je schildert. Qua verwarming hebben we zelf een elektrische kachel aangeschaft. De ruimte is zo goed geïsoleerd dat we zelfs wanneer de kachel op 18 graden staat, de ruimte al heel aangenaam aanvoelt. De berging is ongeïsoleerd uitgevoerd, maar van buiten wel in dezelfde stijl als het tuinkantoor afgewerkt. Op deze manier ontstaat er éénheid en rust in de tuin.’

Geen uitdaging uit de weg
‘De totale ontzorging van Ferry en zijn team zijn ons ontzettend goed bevallen. En ook gaat hij geen uitdaging uit de weg. Door de enorme diepe kavel werd het nog een uitdaging om een kraan te vinden die de unit achterop de kavel kon plaatsen. Ferry en zijn team denken in oplossingen en zij benaderden ook zelf de buren. Niet alleen wij waren daardoor goed geïnformeerd, ook onze buren waren goed op de hoogte waardoor er geen sprake was van hinder of overlast.’

Volledig zelfvoorzienend
‘Wij wilden een volledig zelfvoorzienend tuinkantoor. Dat is grotendeels ook gelukt. Zo hebben we geen riolering laten aanleggen, maar is er een ‘droog toilet’ geplaatst. De wasbak heeft een recyclesysteem en via een boiler hebben we warm water. Het dak wordt beplant met sedum voor een extra isolerend en groen effect. Dit hele duurzame traject was voor Ferry ook weer inspirerend.’

Poolhouse
‘Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat. Het geïsoleerde tuinkantoor heeft nu de functie van atelier, maar wie weet wordt het in de verre toekomst een poolhouse bij de zwemvijver of een verblijf waar onze logees kunnen vertoeven. Voor ons is het echt een duurzame investering in de toekomst. De berging is inmiddels gevuld met tuingereedschap, tuinmeubelen en onze fietsen.’

Plaatsing in 1 dag
‘Het enige minpunt, mede door Covid, was de lange levertijd. Maar het eindresultaat maakt het wachten meer dan goed. En daarbij was het plaatsen in slechts een dag geregeld. Dat is de grote winst van prefab. We hadden geen week lang timmermannen over de vloer. En omdat de unit gebruikersklaar opgeleverd werd konden we gelijk gaan inrichten.’

Goede communicatie
‘De grote plus voor Ferry en zijn team is de communicatie. Die is heel erg goed. En dat is in de bouw nog wel eens anders. Er werden duidelijke afspraken gemaakt en die werden ook nagekomen. We wisten precies wat, waar en wanneer ging gebeuren en wat we konden verwachten. Dat is echt een meerwaarde voor ons geweest.’

Grote genieten
‘Ik kan niet wachten tot de tuin dit voorjaar ook helemaal gedaan is. Dan kan het grote genieten gaan beginnen. Door Covid reisden we toch al minder. We blijven nu vaker thuis. Hoe heerlijk is het dan om te kunnen genieten van een prachtige veranda, de zwemvijver, het mooie atelier en de functionele berging. Als ik vanuit ons huis de tuin in kijk kan ik alleen maar heel trots zijn.’

ferry

Ferry's reactie

‘Een prachtige uitdaging bij deze enthousiaste familie. Zij waren reeds klant bij ons waardoor de contacten snel waren gemaakt. Een functioneel en hedendaags tuinkantoor met bijpassende berging waren het uitgangspunt van het plan. De bouwplaats, circa 50 meter vanaf de straat, was de grote uitdaging. Een gemiddeld tuinkantoor weegt rond de 4.500 kg waarbij de toegankelijkheid van de wijk en breedte van de straat van belang zijn voor de juiste positie van de kraan. In overleg met het hijsbedrijf hebben wij via een achterstraat een ideale positie kunnen creëren. In overleg met omwonenden zijn daarbij de hijswerkzaamheden uitgevoerd. Ter voorbereiding op het hijswerk hebben wij de fundatie, elektra, het netwerk en loze mantelbuis aangelegd. Door deze voorbereidingen kon het tuinkantoor direct na montage in gebruik worden genomen.’

Kom in contact met ons

Wij bellen u graag

Vul uw naam en telefoonnummer in en ontvang binnen 24 uur reactie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem vrijblijvend contact
op: (0226) 700 223

adres werkplaats & showroom

Braken 37
1713 GC Obdam

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Bezoek onze showruimte op afspraak op woensdag, vrijdag en zaterdag.