Ontdek de fiscale voordelen van een tuinkantoor met toilet


Bent u ondernemer en wilt u graag een kantoor in uw tuin? Dan is een tuinkantoor met toilet de beste optie.

Tuinkantoor zakelijk aanschaffen

Enerzijds biedt een toilet in uw tuinkantoor veel gemak voor uzelf en uw eventuele gasten. Hoe hoeft immers niet naar de woning te lopen voor een toiletbezoek. Anderzijds zorgt deze voorziening ervoor dat uw kantoor fiscaal aantrekkelijk wordt.

Als ondernemer kunt u de btw aftrekken en de ruimte afschrijven mits het kantoor voorzien is van een toilet en een eigen watervoorziening. Daarnaast kunt u ook kosten van telefoon, computer en dergelijke afschrijven op uw bedrijf. Belangrijk aspect hierbij is dat uw kantoor los geplaatst wordt van uw woning. Een tuinkantoor is dan dé oplossing.

Wat zegt de belastingdienst hierover?

Zelfstandige werkruime

Een werkruimte is zelfstandig als deze duidelijk is te onderscheiden door uiterlijke kenmerken. Bijvoorbeeld door: een eigen opgang of ingang andere voorzieningen in de werkruimte, zoals eigen sanitair (toilet en watervoorziening). De werkruimte zou u ook als zodanig kunnen verhuren aan bijvoorbeeld een onbekende.

Er zijn nog een aantal meer zaken die meespelen zoals of u een huis huurt, of u voor 100% eigenaar bent of voor de helft en of uw partner ook ondernemer is. Meer informatie over de regels van de belastingdienst vindt u hier.

Wij bieden volledig geïsoleerde tuinunits, in landelijke en moderne uitvoering, met een levensduur van minimaal 25 jaar. Wij leveren de toiletruimte volledig afgewerkt op. Voor de vloerafwerking kunt u kiezen uit PVC betonlook of PVC houtnerf. De wanden worden afgewerkt met wandpanelen voorzien van betonlook of tegelprint. Het plafond bestaat uit witte panelen waarin spots zijn geplaatst. Voor een efficiënte indeling gaan wij uit van een toiletruimte van 80x120cm.

De meerprijs voor een toilet bedraagt circa € 2500,00.

Tuinkantoor met toilet

Als u het tuinkantoor zakelijk wil aanschaffen dan zal uw tuinkantoor in elk geval voorzien moeten zijn van een eigen toiletruimte. Hiervoor zullen voorzieningen getroffen moeten worden. Het makkelijkst is om aan te sluiten op een bestaande rioolleiding, maar voor elke situatie hebben wij een passende oplossing. Als er dan toch een toilet in het tuinkantoor wordt gerealiseerd is het een eenvoudige stap om daarbij ook een pantry of keukentje te plaatsen. De kosten kunnen dan fiscaal verrekend worden. Heeft u vragen over een tuinkantoor, de fiscale regels en de belasting of belastingdienst dan kunnen wij u daarover adviseren. De regels zijn bij ons bekend.