Tuinhuis ombouwen naar een tuinkantoor? Wel of geen goed idee?

Bent u op zoek naar een werkruimte in uw tuin? Heeft u het plan opgevat om uw huidige tuinhuis of schuur om te bouwen naar een kantoor? Maar is dat wel zo handig?

Het is belangrijk dat uw werkruimte in de tuin immers goed geïsoleerd is. Dat het er in de winter niet te koud is en in de zomer niet te warm. Dat het voorzien is van voldoende stopcontacten, een goede wifi-verbinding, verlichting en verwarming. Maar dat het ook een lange periode meegaat. Onze tuinkantoren hebben bijvoorbeeld een levensduur van minimaal 25 jaar.

Er zijn een aantal aspecten waardoor wij van mening zijn dat het niet verstandig is om uw huidige tuinhuis of schuur om te bouwen naar een tuinkantoor:

  1. De materialen van een gemiddeld tuinhuis of schuur hebben zelden een lange levensduur.  
  2. De vloer van een tuinhuis of schuur is vaak niet goed geïsoleerd. Zo’n vloer neemt veel vocht op en geeft veel kou af. Wanneer we op deze ondergrond een nieuwe vloer plaatsen, is de basis eigenlijk al niet goed. In de praktijk zullen kou en vocht door de vloer blijven komen.
  3. Wanneer je de wanden van een tuinhuis of schuur alsnog wilt gaan isoleren dan doe je dat aan de binnenkant. Hierdoor is er meer kans op vocht.
  4. Vaak zijn er te weinig ramen in een tuinhuis of schuur, waardoor er bij gebruik van kantoorruimte te weinig licht zal zijn. Hierdoor zullen er bijvoorbeeld extra  ramen geplaatst moeten worden.

Dus naast het feit dat het ombouwen flink wat kosten met zich meebrengt zijn wij van mening dat de basis al niet goed is om tot een goed geïsoleerd duurzaam en comfortabel tuinkantoor te komen.

Bij UwTuinkantoorSpecialist koopt u een tuinkantoor waar u jaren plezier van heeft. Geen lelijke container in de tuin of een koude schuur, maar een prachtig kantoor van duurzaam Douglas hout. Modern, compact, maar tegelijkertijd sfeervol en functioneel.

Deze moderne en optimaal geïsoleerde werkruimtes worden in een vast aantal maatvoeringen aangeboden (3,5×4,5 m / 3,5×5,5 m / 3,5×6,5 m) en uitgevoerd in een strakke en landelijke stijl. De units worden in onze werkplaats geprefabriceerd. Hierdoor kunnen wij ze onder perfecte omstandigheden vervaardigen. De complete unit gaat vervolgens op transport en wordt met een hijskraan gebruiksklaar geplaatst bij u in de tuin.

Onze tuinkantoren worden geheel gebruiksklaar opgeleverd, inclusief afgewerkt plafond, wandafwerking, vloer, vloerverwarming, verlichting en stopcontacten en eventueel een toiletruimte. Daarnaast de mogelijkheid er een doucheruimte in mee te nemen.

De tuinkantoren worden gemaakt met duurzame materialen en hebben een levensduur van circa 35 jaar. De hardhouten kozijnen zijn van woningkwaliteit, voorzien van HR++ glas. Naast een grote schuifpui zorgt een groot raam voor veel daglicht en tuinzicht. Voor de vloerafwerking kunt u kiezen uit PVC betonlook of PVC houtnerf. De wanden worden afgewerkt met Ambiwalls behang in de kleuren offwhite of light beige. Het plafond bestaat uit witte panelen. Er wordt vloerverwarming geplaatst, led spots, stopcontacten en ventilatievoorzieningen.

Een kantoor in de tuin kan in de meeste gevallen vergunningsvrij geplaatst worden en met een toilet voorziening wordt het ook nog eens fiscaal aantrekkelijk wanneer u ondernemer bent.

U heeft al een tuinkantoor in uw bezit vanaf € 35.000,- incl. BTW. Wanneer u deze zakelijk aanschaft heeft u het BTW voordeel.

De oplevertermijn is momenteel 3-6 maanden.

Kan ik een tuinhuis ombouwen tot tuinkantoor?

Dat is in principe best zelf te doen als u dat dan toch wilt. Als de constructie wind en waterdicht is en er genoeg daglicht binnentreding is dan kunt u het alsnog overwegen. UwTuinkantoorSpecialist bouwt geen tuinhuis om naar tuinkantoor.