Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen


Of u vergunningsplichtig bent hangt af van de gemeente waar u woont. Maar ook het formaat van het tuinkantoor en andere zaken spelen daarbij een rol. Op Rijksoverheid » vindt u alvast wat informatie over dit onderwerp.

De ligging van de kavel zelf is één van de bepalende factoren. In principe is een achtererf over het algemeen vergunningsvrij. Daarbij geldt wel een maximale oppervlakte en een maximale hoogte. Een zijerf gebied is over het algemeen wel vergunningsplichtig.

De regels en de uitzonderingen erop zijn voor sommige modellen veranda’s heel eenvoudig te bepalen. Bij wat exclusievere maatwerk projecten en op afwijkende locaties.

(Een vergunning om te bouwen heet in de volksmond vaak nog een bouwvergunning maar heet sinds enkele jaren officieel een omgevingsvergunning.)

UwTuinkantoorSpecialist verzorgt de aanvraag van de omgevingsvergunning voor uw tuinkantoor. Ook zorgen wij voor de bouwaanvraagtekeningen. Verder handelen wij het hele vergunningstraject voor u af. Alleen de kosten voor de leges vallen buiten de offerte en zijn voor uw eigen rekening.

Omdat we van tevoren niet weten welke kosten er met de vergunningsaanvraag voor uw tuinkantoor zijn gemoeid vallen deze kosten buiten de offerte en komen voor uw eigen rekening. Over het algemeen stuurt de gemeente u de factuur voor de leges.

U doet een aanbetaling in van tevoren in overleg afgesproken termijnen. Pas bij oplevering en bij 100% klanttevredenheid voldoet u het laatste bedrag.

Pas als u 100% tevreden bent! Dat is onze unieke 100% tevredenheidsgarantie!

UwTuinkantoorSpecialist is gevestigd in Obdam. Hier zijn we begonnen met ons bedrijf en staat nog altijd onze werkplaats gevestigd. In deze werkplaats bereiden we al het werk voor. Hier worden de de offertes opgesteld, bouwtekeningen ontworpen en de onderdelen op maat gezaagd.

UwTuinkantoorSpecialist bestaat sinds 2020 maar is het zelfde bedrijf als UwVerandaSpecialist. Dat is opgericht in 2010 en bestaat in 2020 10 jaar. Sindsdien bouwen we fulltime overkappingen, veranda’s kapschuren, tuinhuizen en tuinkamers. En nu sinds kort dus ook prefab tuinkantoor. Dit doen we met 20 vaklui in vaste dienst en nog een heel aantal ondersteunde mensen die de zaak een warm hart toedragen!

Standaard kiezen wij voor een EPDM dakbedekking. Dit materiaal is erg sterk, verwerkt makkelijk waardoor wij minstens 10 jaar garantie kunnen geven op de waterdichtheid van uw tuinkantoor. Maar in overleg kunt u ook kiezen voor een bitumen dak. Dit zijn de beste materialen voor platte daken. Al is het tegenwoordig ook heel trendy en natuurlijk om te kiezen voor een groen dak. U kunt kiezen voor een gewoon sedum dak maar deze worden ook steeds vaker uitgevoerd met een speciale bloemen mix waardoor u in de zomer kunt genieten van een geurig en vrolijk dak dat ook nog eens heel goed is voor de insecten en vlinders.

U ontvangt 10 jaar garantie op de waterdichtheid van de overkapping en 2 jaar volledige garantie op de constructie. In de eerste 2 jaar zullen eventuele kleine gebreken aan het licht komen. Een scheur in aan plank of een latje dat krom trekt. Maar wees gerust: na 2 jaar hebben we nog nooit terug hoeven komen om garantie te verlenen. En grote gebreken? Die hebben we nog niet gehad! Dat is onze 100% tevredenheidsgarantie!

  1. Nadat u met ons via de website of telefonisch contact hebt opgenomen beginnen we met een oriënterend gesprek.
  2. Dat oriënterend gesprek is geheel vrijblijvend en vindt meestal bij u thuis plaats. Het kan ook zijn dat u bij ons op bezoek bent in de showroom, dan kunnen we daar al het één en ander doornemen.
  3. De complete en uitgebreide offerte gebaseerd op de besproken onderdelen geeft de opmaat voor de start van het project.
  4. Bij akkoord wordt het project ingepland en een montage week afgegeven.
  5. Mocht er een vergunning nodig zijn dan starten we het tekenwerk zo snel mogelijk op. Deze tekeningen zijn nodig voor de omgevingsvergunning
  6. In de voorafgaande periode worden de bouwtekeningen getekend en met u gecommuniceerd.
  7. Na akkoord van de bouwtekeningen worden de onderdelen in onze werkplaats geproduceerd
  8. De uitvoering vindt plaats op het afgesproken moment en in de overeengekomen week.
  9. Na oplevering vetrekken wij niet eerder dan dat u 100% tevreden bentHeeft u een eigen vraag?

Heeft u ook een vraag voor deze pagina? Stuur deze in en wellicht plaatsen we uw vraag ook op deze pagina. We zullen het antwoord u ook persoonlijk sturen via de e-mail.